„FSB a pus capăt activităţilor unui grup clandestin de susţinători ai SI, care pregăteau o serie de atentate în regiunea Moscovei", au anunţat serviciile de securitate ruse joi, într-un comunicat. „Şapte persoane au fost arestate", precizează comunicatul, adăugând că "acestea pregăteau acte teroriste la ordinul direct al unui emisar al SI în Siria".

O mare cantitate de arme de foc şi de muniţii au fost confiscate la domiciliul acestor persoane, potrivit aceleiaşi surse.

Rusia intervine militar în Siria din septembrie 2015 în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad. Serviciile de securitate ruse au raportat anterior că au dejucat o serie de atentate programate să aibă loc la Moscova şi Sankt-Petersburg şi au arestat circa 20 de presupuşi jihadişti ai SI, în timpul mai multor operaţiuni întreprinse în noiembrie şi decembrie.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat joi o "reducere" a contingentului militar rus în Siria, subliniind totodată că dezangajarea Rusiei în Siria nu este una totală şi că ţara sa va continua lupta împotriva terorismului internaţional.