Actualitate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, vizat de o anchetă penală

Poliția israeliană a afirmat că publicul va fi informat "la timpul său" cu privire la ancheta penală împotriva premierului Netanyahu, subliniind că informațiile publicate de diferite mass-media israeliene conțin numeroase "aproximări" și "speculații" pe marginea acestui caz.

Presa israeliană a raportat că ancheta a fost declanșată pe marginea a două capete de acuzare: mită și activități financiare frauduloase.

Aceste dezvăluiri intervin după ce doi deputați ai opoziției au sesizat în ultimele săptămâni Curtea Supremă, cerându-i un răspuns cu privire la tărăgănarea de către Procurorul General, Avichai Mandelblit, a declanșării unei anchete împotriva premierului, în pofida a ceea ce ei califică drept "dovezi zdrobitoare".

În noiembrie, Procurorul General al Israelului a ordonat declanșarea unei anchete a poliției pe marginea acuzațiilor ce sugerau acțiuni ilegale din partea unui apropiat al lui Netanyahu în achiziția a trei submarine germane de către statul evreiesc.

De asemenea, premierul a recunoscut că a obținut bani de la magnatul francez Arnaud Mimran, care a primit în iulie o pedeapsă de 8 ani închisoare pentru o escrocherie de 283 milioane de euro cu taxa pe dioxid de carbon.

În mai, un raport critic al instituției de control a statului invocase călătoriile cu avionul ale lui Netanyahu și familiei sale pe vremea când era ministru al finanțelor, din 2003 până în 2005, acuzând în acest sens un posibil conflict de interese.
 
AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *