Armenia acuză Azerbaidjanul de tentativă de invazie militară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În dimineața zilei de 29 decembrie, forțele armate azere au încercat să străpungă granița de stat armeana și să pătrundă pe teritoriul Armeniei, la sud-est de satul Cinari, regiunea Tavush, a anunțat Arțrun Ovanisian, purtătorul de cuvânt al ministrului armean al apărării.

Potrivit oficialului, în lupta declanșată inamicul a folosit arme cu lunetă și lansatoare de grenade, doar că armata armeană a avut „controlul deplin al situației”, scrie site-ul „Kavkazski Uzel”.

Ulterior, Ovanisian a anunțat moartea a trei soldați armeni și o victimă în rândul militarilor azeri.

La rândul său, Baku nu confirmă detaliile transmise de Erevan. „Nu există informații oficiale cu privire la confruntările de la graniță. Dacă vor exista, Ministerul Apărării va emite o declarație prin canalele oficiale”, a declarat Vagif Dargiahli, șeful serviciului de presă al Ministerului Armatei de la Baku, potrivit TASS.

Anterior, Ministerul azer Apărării a declarat că armata armeană a încălcat de 39 de ori armistițiul în satul Kohnegyshlag și înălțimile din regiunea Gazakh, precum și în satele Alibeyli și Agbulag din regiunea Tovuz.

Ar trebui remarcat faptul că Azerbaidjanul și Armenia se acuză reciproc în mod regulat de provocări și diverse incidente în zona Nagorno-Karabah – teritoriu disputat de la granița celor doua foste republici sovietice, scrie paginaderusia.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...