Încă 30 de zile de arest pentru doi suspecți în cazul omorului din Strășeni

collager-1140×969

Termenul de arest pentru doi dintre cei patru tineri implicați în omorul Cristinei Parhomenco din Strășeni a fost prelungit cu încă 30 de zile. Decizia a fost luată de judecători la cererea procurorilor. Tinerii sunt puși sub acuzare pentru omor intenționat prevăzut de art. 145 al Codului Penal.

Contactat de diez.md, procurorul de caz, Alexandru Rață, a menționat că tinerii au trecut expertiza psihiatrică, care determină dacă au fost conștienți de acțiunile săvârșite, însă instituția care a făcut expertiza se află în procesul de acreditare, respectiv rezultatele date nu sunt făcute publice, fapt ce tergiversează încheierea dosarului.

Totodată, Rață a menționat că, colegii din Ungaria au acceptat să-l extrădeze pe cel de-al treilea tânăr implicat în omorul de la Strășeni, iar cel de-al patrulea, de 13 ani, este în libertate. Suspecții riscă până la 20 de ani de închisoare.

Amintim că, Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a dispărut pe 25 noiembrie. În data de 30 noiembrie, tânăra a fost găsită moartă într-o clădire părăsită din Străşeni, iar pe 3 decembrie a fost înmormântată.

Pe marginea cazului patru persoane au fost suspendate din funcții în urma anchetei deschise de Ministerul de Interne. Este vorba despre șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, șeful Direcției ordine publică de la Strășeni, șeful Poliției criminale și un polițist de sector.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente