Președinția acuză puterea de „reacție bolnăvicioasă”, după inițiativa lui Dodon privind „legea miliardului furat”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președinția, prin vocea lui Ion Ceban, purtător de cuvânt și consilier pe probleme politice al președintelui Igor Dodon, a acuzat joi puterea de „reacție bolnăvicioasă” la inițiativa șefului statului, de a anula legea care pune miliardul furat pe umerii cetățenilor.

„Poziția președintelui corespunde cu opinia majorității populației. Președintele ales de popor are legitimitate, a depus jurământul ziua în fața poporului (nu pe întuneric), deciziile sale sunt conforme cu interesele majorității cetățenilor, iar acțiunile sale sunt perfect legale. Cât privește aspectele juridice ale circumstanțelor care au stat la baza furtului miliardului, ele vor fi obiectul unei analize minuțioase din partea atât a Președintelui, cât și din partea diferitor experți în domeniu, inclusiv din afara țării”, a declarat Ion Ceban.

Reacția Președinției vine după ce miercuri premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului Andrian Candu au criticat dur inițiativa legislativă a lui Dodon, acuzându-l pe acesta de „populism”. Ei susțin că această lege nu mai poate fi anulată.

Președintele Igor Dodon a semnat miercuri inițiativa legislativă cu privire la anularea Legii ce presupune trecerea pe umerii cetățenilor a rambursării miliardelor furate din sistemul financiar-bancar. Suma depășește 22 de miliarde de lei.

„Există multe alte soluții, pe care sunt gata să le discutăm, dar categoric sunt împotrivă să se plătească din contul generațiilor curente și următoare”, mai declarat președintele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...