Charlie Hebdo, caricatură despre prăbușirea avionului Tu-154: „Vești proaste …Putin nu a fost înăuntru”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Revista satirică Charlie Hebdo, ținta unui sângeros atentat terorist la începutul anului 2015, a intrat din nou în atenția publică, de această dată din cauza unei caricaturi controversate cu prăbușirea avionului Tu-154.

Un caricaturist de la revista franceză de satiră Charlie Hebdo a reacționat la moartea artiștilor armatei ruse care mergeau în Siria să cânte de sărbători pentru piloţii ruşi, care participă la operaţiunile militare din Asia.

Primul desen animat descrie un plan în care se încadrează un avion în cădere și un artist care cântă. Desenul este însoțit de mesajul: „Repertoriul corului Armatei Roșii se extinde”.

460x575

Al doilea desen animat arată, de asemenea, un avion în cădere, imaginea fiind însoțită de mesajul: „Vești proaste …Putin nu a fost înăuntru”.

Caricaturile francezilor nu au trecut neobservate de oficialii ruși, care au venit cu o reacție critică.

460x491
„Realizarea acestor caricaturi blasfematoare, pe seama tragediei prăbușirii avionului Tu-154, i-a scos pe angajații Charlie Hebdo nu doar din rândurile jurnaliștilor, ci și din rândul oamenilor civilizați. Este o aberație totală și pierderea demnității umane”, a menționat Constantin Dolgov, reprezentantul Ministerului rus de Externe, responsabil de domeniul privind drepturile omului, democrația și statul de drept.

Catastrofa aeriană a șocat Rusia, unde Ansamblul Alexandrov, cunoscut drept Corul Armatei Roșii, reprezintă un simbol național.

Președintele Vladimir Putin a decretat doliu național și a cerut o anchetă care să determine cauzele catastrofei. A fost creată o comisie specială condusă de ministrul Transporturilor, Maxim Sokolov.

Avionul a dispărut de pe radar în jurul orei 4.27 dimineața, 25 decembrie, ora Moldovei, la două minute după decolarea de pe aeroportul din Soci. Aeronava se îndrepta către baza militară a Rusiei din Hmeimim, Siria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...