Anatol Şalaru dezvăluie: Mihai Ghimpu s-a bucurat de victoria lui Igor Dodon

“Mihai Ghimpu s-a bucurat de victoria lui Igor Dodon la alegerile prezidenţiale, pentru că acesta va ridica ratingul Partidului Liberal”, susţine fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru, demis din această funcţie la cererea preşedintelui PL.

„Eu ştiu sigur, că la partid, după alegerile prezidenţiale, s-a discutat despre aceasta. Erau fericiţi, iar Ghimpu cu foaia şi pixul, cum face de obicei, demonstra că Dodon va ridica ratingul Partidului Liberal şi că totul va fi bine, iar partidul va fi în creştere”, a menţionat Anatol Şalaru la emisiunea Pahomi de la Realitatea TV.

Potrivit lui Şalaru, dacă pe 13 noiembrie ar fi câştigat Maia Sandu, Mihai Ghimpu “nu ar avea nicio şansă să ridice ratingul Partidului Liberal”.

Anatol Şalaru a mai spus că Ghimpu şi Dodon au nevoie unul de celălalt, „pentru că Ghimpu l-a ajutat pe Dodon să câştige alegerile, întrucât are nevoie de un adversar pe stânga cu care să lupte, iar Dodon are nevoie de un adversar pe dreapta care să-imobilizez electoratul”.

Mai mult decât atât, potrivit lui Şalaru, Mihai Ghimpu chiar „ar fi trimis emisari” la noul preşedinte pentru ca să urgenteze semnarea decretului de demitere a sa.”Mihai Ghimpu a trimis emisari la Dodon, vroia să plece în vacanţă în Italia şi trebuia să rezolve problema până la plecare”, a adăugat acesta.

Anatol Şalaru a mai spus că după Revelion va încerca să convoace Congresul Partidului Liberal, iar dacă nu va reuşi va crea o nouă platformă politică în Republica Moldova.

Președintele Igor Dodon a anunţat marţi, 27 decembrie, că a semnat un decret prin care l-a demis pe ministrul Apărării, Anatol Şalaru. Şeful statului a precizat că decretul a fost semnat în baza solicitării venite din partea liderului PL, Mihai Ghimpu. Potrivit lui Dodon, în funcția de ministru al Apărării trebuie să vină o persoană profesionistă, onestă și devotată statului Republica Moldova

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.