Un nou record: Disney a câştigat anul acesta mai mulţi bani decât oricare alt studio de film

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Succesul celui mai recent film din seria Star Wars, Rogue One, a împins Disney către un nou record, scrie Quartz.

Rogue One: A Star Wars Story a avut încasări de 290 de milioane de dolari în weekendul de debut, ceea ce face ca Walt Disney Studios să devină primul studio de film care să încaseze 7 miliarde de dolari la Box Office-ul global (1 ian 2016-18 dec. 2016) într-un singur an. Însă nu doar Star Wars a pus umărul la realizarea acestei sume impresionante, ci şi blockbustere precum Captain America: Civil War sau Doctor Strange, dar şi animaţiile Finding Dory şi Zootopia. De asemenea, studioul a beneficiat şi de lansarea episodului 8 din seria Star Wars în decembrie 2015. Disney a reuşit să depăşească recordul de încasări şi pe plan local, depăşind suma de 2.45 miliarde de dolari stabilită de Universal Studios în 2015, ajungând la 2,7 miliarde (18 decembrie).

Totuşi nu totul merge bine pentru Disney, iar business-ul cu cablu TV începe să scadă, în condiţiile în care ESPN pierde abonaţi şi peisajul televiziunii se schimbă odată cu apariţia serviciilor Netflix, Amazon Prime sau Hulu. AStfel compania trebuie să tragă mai tare din alte părţi (studiourile de film, parcurile tematice şi vânzarea de produse comerciale).

Cele mai multe încasări anul trecut le-a avut Universal Studios cu o sumă de 6,9 miliarde de dolari. De fapt, anul acesta întreaga industrie a filmului american a mers foarte bine, 2016 reprezetând anul când încasările de la box office-ul american au depăşit pentru prima dată 11.13 miliarde de dolari într-un an.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...