Trump intervine în controversa dintre SUA și Rusia, privind atacurile informatice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele american ales Donald Trump a sugerat miercuri că Statele Unite şi Rusia ar trebui să renunţe la controversa privind atacurile informatice asupra Partidului Democrat, care ar fi avut ca scop să îl favorizeze pe republican în cursa pentru Casa Albă, relatează Reuters.

Întrebat de reporteri dacă Statele Unite ar trebui să impună sancţiuni Rusiei, Trump a răspuns: „Cred că ar trebui să ne vedem de vieţile noastre. Cred că vieţile au fost complicate în foarte mare măsură de computere. Întreaga epocă a computerelor a făcut ca nimeni să nu ştie exact ce se întâmplă”.

Trump a făcut aceste declaraţii la Mar-a-Lago, complexul său hotelier din Florida, unde petrecere Crăciunul şi Revelionul.

Republicanul a spus că nu este la curent cu declaraţiile făcute de senatoarea republicană Lindsey Graham, care a spus că Rusia şi preşedintele Vladimir Putin ar trebui să se aştepte la sancţiuni dure pentru atacurile informatice.

„Avem viteză. Avem multe lucruri, dar nu sunt sigur că avem securitatea de care este nevoie. Dar nu am vorbit cu senatorii şi o voi face cu siguranţă”, a precizat el.

Joi, administraţia Obama intenţionează să anunţe o serie de măsuri de retaliere vizând Rusia, pentru atacurile informatice vizând instituţiile şi politice americane şi pentru publicarea de informaţii confidenţiale, au anunţat doi oficiali ai SUA.

Trump a pus sub semnul întrebării concluziile agenţiilor americane de informaţii, potrivit cărora hackeri ruşi au spart computerele Partidului Democrat şi au postat informaţii confidenţiale online pentru a-l ajuta pe Trump să câştige alegerile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...