(AUDIO) Platon face noi dezvăluiri despre schemele cu implicarea lui Plahotniuc, Iaralov și Candu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, aflat în prezent în arest, acuzat de spălare de bani și prejudicierea Băncii de Economii, a făcut noi dezvăluiri în cadrul unei ședințe de judecată.

O înregistrare audio care durează peste o oră a fost publicată pe pagina de Facebook a lui Platon. Acesta susține că Plahotniuc a scos ilegal 80 de milioane de dolari din Victoriabank și că el a dezvăluit toată schema procurorilor, fără ca aceștia să ia vreo măsură.

„Acești bani, pe care Plahotniuc îi obținea printr-un credit ilegal, reveneau în aceeași zi în Moldova. Acești bani au plecat oficial la Plahotniuc, în compania sa OTIV Prime. Plahotniuc este fondator cu 100% al OTIV Prime, el nu a ascuns asta, a confirmat și prin declarații de venit. A primit 80 milioane de dolari. El este beneficiarul acestor bani. Eu am făcut aceste declarații, am rugat să fie audiat Iaralov, care a gestionat această tranzacție, să fie audiat Candu, audiați Politova și Cornel Ghimpu – toți care au participat la această tranzacție. Procuratura a refuzat să verifice această informație. Adică, procuratura nu vrea să vadă unde în mod practic au plecat acești bani, cine este beneficiarul acestor bani. Procuratura nu face acest lucru pentru că atunci va trebui să recunoască că nu Platon este implicat în scoaterea acestor bani”, a declarat Platon în instanță.

De asemenea, Platon a declarat că Plahotniuc i-a deposedat de acțiunile de la Victoriabank, prin atac raider, pe Victor și Viorel Țopa, iar ulterior le-a vândut. Platon susține că a dat depoziții procurorilor și despre acest caz, fără însă a fi luate măsuri.

Platon l-a mai acuzat pe Plahotniuc că stă în spatele „jafului miliardului” din sistemul bancar și că l-a folosit pe Ilan Shor în acest caz.

Persoanele acuzate de către Platon nu au comentat deocamdată declarațiile acestuia.

Amintim că Platon a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august, din Ucraina. El a fost transportat pe aeroportul din Chișinău cu un avion charter de lux.

Platon este învinuit de faptul că ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 de milioane de lei de la Banca de Economii.

Înregistrarea completă poate fi văzută mai jos.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...