Putin, amenințat direct de SUA cu sancțiuni; Reacția Kremlinului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia a avertizat miercuri că va riposta unor eventuale noi sancțiuni adoptate împotriva ei de către SUA, reacție ce survine după ce congresmanul Lindsey Graham, membru al Partidului Republican din care face parte și președintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat că Rusia trebuie să se aștepte la sancțiuni dure ca urmare a atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale americane, transmite agenția Reuters.

„Sincer, ne-am săturat de minciuna cu ‘hackerii ruși’ care este răspândită în SUA de la cel mai înalt nivel”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, ea calificând relatările despre posibile noi sancțiuni drept o „provocare dirijată de Casa Albă”.

Anterior, congresmanul republican Lindsey Graham a declarat în capitala Letoniei, Riga, că în urma atacurilor cibernetice din campania electorală americană „vor fi sancțiuni bipartizane care vor lovi puternic Rusia și mai ales pe Putin individual”. „A sosit timpul ca Rusia să înțeleagă — destul este destul ! (…) Este ceea ce puteți aștepta în SUA în anul 2017: un efort bipartizan în Congres de a răspunde interferenței Rusiei în alegerile noastre”, a adăugat Graham, el fiind unul dintre congresmenii care au cerut constituirea unei comisii care să investigheze acele atacuri.

Partidului Democrat american și inclusiv președintele Barack Obama au acuzat Rusia că a intervenit prin astfel de atacuri în campania electorală, democrații susținând că obiectivul acestei operațiuni a fost să o slăbească pe candidata lor la președinție, Hillary Clinton, care în final a pierdut alegerile în fața republicanului Donald Trump, scrie Agerpres.

Autoritățile de la Moscova au negat permanent aceste acuzații și au cerut Washingtonului să le probeze sau să închidă subiectul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...