Ministrul român al Apărării își exprimă regretul pentru demisia lui Șalaru

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Apărării Naționale din România, Mihnea Motoc, a declarat, miercuri, că l-a sunat pe omologul său din Republica Moldova, Anatol Șalaru, exprimându-și regretul la încheierea mandatului acestuia, dar și aprecierea pentru „contribuția sa neabătută la întărirea și modernizarea forțelor armate”.

„Cu tristețe, l-am sunat astăzi pe colegul Anatol Șalaru de la Chișinău. Mi-am spus regretul la încheierea mandatului domniei sale ca ministru al Apărării și totodată i-am exprimat aprecierea pentru contribuția sa neabătută la întărirea și modernizarea forțelor armate. Am evocat împreună colaborarea noastră instituțională și personală, orientată înspre aceste obiective, pe care le-am urmărit bilateral și în planul relației de parteneriat pe care Republica Moldova o are cu NATO și Uniunea Europeană”, a scris Motoc, pe Facebook.

El i-a urat succes pe mai departe lui Anatol Șalaru și și-a manifestat încrederea că „prețioasele colaborări” începute în mandatul acestuia vor continua.

„Am fost reconfortat să simt la capătul celălalt al firului același optimism robust, de aparte elevație intelectuală și morală, pe care mi l-a inspirat de fiecare dată domnul ministru Șalaru”, a mai spus ministrul Motoc.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, pe 27 decembrie, un decret prin care l-a demis pe ministrul Apărării, Anatol Șalaru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...