Cel mai mare producător de chip-uri din lume a fost amendat cu 850 de milioane de dolari în Coreea de Sud

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile anti-trust din Coreea de Sud au amendat Qualcomm, cel mai mare producător de chip-uri la nivel mondial, cu 854 de milioane de dolari, pentru ceea ce ei au numit ”practici ilegale de patentare a licenţelor de chip-uri”, o decizie pe care gigantul american o va contesta în instanţă.

Amenda, cea mai mare din istorie dată de Coreea de Sud, marchează problemele cu autorităţile anti-trust ale Qualcomm din cel mai profitabil business, de licenţiere a patentelor wireless pentru industria de mobile, într-o perioadă când buisness-ul se îndreaptă spre răcirea pieţei de telefoane.

Comisia de Comerţ Echitabil din Coreea a decis miercuri că Qualcomm a abuzat de poziţia dominant şi a forţat producătorii de telefoane să plătească licenţe pentru patente care nu era necesare, ca parte din procesul de vânzare a chip-urilor de modem-uri.

Qualcomm de asemenea a restricţionat competiţia prin refuzarea sau limitarea licenţelor patentelor standard către producătorii rivali de chip-uri, precum Intel, Samsung sau MediaTek.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...