Împreună cu acesta au mai fost reţinuţi iniţial alţi trei adolescenţi. Ei se aflau marţi după-amiază împreună pe un şantier din apropierea staţiei de metrou Gara de Vest din Molenbeek, cartierul bruxellez, unde au locuit o parte dintre jihadiştii care au comis atacurile teroriste de la Paris şi Bruxelles.

Agenţii de poliţie au intervenit după ce au observat fum venind dinspre respectivul şantier, unde i-au găsit apoi pe aceşti adolescenţi jucându-se cu un extinctor. Unul dintre ei avea asupra sa un rucsac în interiorul căruia s-au găsit materiale pentru producerea de explozivi, inclusiv o sticlă pe care scria „Allah Akbar”.

Ulterior, s-a efectuat o percheziţie la domiciliul acestuia, unde s-au descoperit alte materiale de acelaşi fel, iar în memoria calculatorului său erau căutări despre „cum se produce o bombă. Adolescentul în vârstă de 14 ani susţine că este un împătimit al chimiei şi jocurilor video. El a rămas deocamdată în arest, dar ceilalţi trei au fost eliberaţi.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Parchetului belgian, citat de publicaţia La Libre Belgique, „nicio infracţiune cu caracter terorist nu a fost menţionată în acest dosar”.

„Desigur că profilul tânărului în vârstă de 14 ani este preocupant şi din acest motiv Parchetul a cerut reţinerea sa. Dar nu are nicio legătură cu vreo acţiune teroristă. S-a cerut reţinerea pentru posesie de substanţe explozive, într-un context în care acest tânăr chiar pare perturbat de jocurile sale video”, a mai spus purtătorul de cuvânt.