Filip îl critică pe Dodon: „A pășit cu stângul la Președinție”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul Pavel Filip îl critică pe președintele Igor Dodon, după ce astăzi cel din urmă a semnat o inițiativă legislativă cu privire la anularea Legii ce presupune trecerea pe umerii cetățenilor a rambursării miliardelor furate din sistemul financiar-bancar.

„Chiar dacă domnul Dodon provine din PSRM, care este un partid de stânga, nu era obligatoriu în funcția de președinte să pășească cu stângul. Curtea Constituțională a examinat câteva sesizări cu privire la această inițiativă, printre care de la PSRM, și a fost respinsă. Ar fi bine președintele să fie la curent cu deciziile CC”, a declarat Filip în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, președintele Igor Dodon a anunțat că a semnat inițiativa legislativă privind anularea Legii ce presupune trecerea pe umerii cetățenilor a miliardului furat.

„Am semnat prima inițiativă legislativă ăn calitate de Președinte al Republicii Moldova – inițiativa legislativă cu privire la anularea Legii ce presupune trecerea pe umerii cetățenilor a rambursării miliardelor furate din sistemul financiar-bancar”, a anunțat președintele.

Dodon afirmă că „miliardele furate trebuie să fie întoarse de toți cei care au participat la fraudă, au votat pentru, fie au cunoscut acest lucru, dar au preferat să tacă”.

„Deopotrivă se fac de vină numeroși funcționari de stat, responsabili din cadrul instituțiilor financiar-bancare, cei care urmau să contracareze acest furt, dar nu au mișcat un deget sau au preferat să tăinuiască. De aceasta trebuie să se ocupe și se vor ocupa organele de drept. Furtul secolului, așa cum a fost numit de experți, de comunitatea internațională, de cetățenii Republicii Moldova, a rezultat în fluctuații pe piața valutară, slăbind semnificativ puterea de cumpărare a leului, a avut și are în continuare repercusiuni semnificative asupra bugetului de stat, a condiționat blocarea ritmurilor de creștere a pensiilor și salariilor. Efectele negative pentru populație, dacă situația nu se va schimba în cel mai apropiat timp, vor fi resimțite pe termen lung”, se arată în mesajul lui Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...