(video) Doi tineri de 18 ani riscă până la 10 ani de închisoare. Ce faptă ilegală au săvârșit

collageer

Doi tineri cu vârstele de 18 ani, domiciliaţi în Capitală, au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, fiind bănuiţi de comiterea unui şir de furturi din casele aflate în construcţii din Durleşti. Forţele de ordine au constatat că bănuiţii pătrundeau prin acces liber sau prin forţarea geamurilor din termopan, de unde furau instrumente electrice precum şi alte unelte destinate procesului de costrucţii.

Până în prezent s-au acumulat probe concludente în cel puţin cinci cazuri de acest gen, pricinuind pagube materiale proprietarilor în sumă totală de peste 60 000 lei.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală bănuiţii au declarat cu lux de amănunte circumstanţele săvârşirii furturilor, precum şi identităţile persoanelor cărora le-ar fi vândut instrumentele furate. Astfel indivizii ar fi obţinut un profit bănesc în sumă de circa 3 000 lei, după ce au vândut toate bunurile sustrase. Ulterior poliţiştii au depistat o parte din instrumentele sustrase la cumpărători, care s-au dovedit a fi angajaţii unui magazin de materiale pentru construcţii, fiind ridicate în calitate de probe delicte.

Bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 6 ani până la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente