Schimb dur de replici între Turcia şi SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Recep Erdogan a afirmat că deţine dovezi care arată că americanii oferă sprijin grupărilor teroriste din Siria, inclusiv organizaţiei Stat Islamic şi miliţiilor kurde.

Liderul de la Ankara a spus că are fotografii şi înregistrări video care să-i susţină acuzaţiile, dar nu le-a făcut încă publice.

„Ce spuneau forţele coaliţiei la început? Spuneau că vor lupta cu organizaţia teroristă ISIS până la final. Mai mult, ne acuzau pe noi că susţinem ISIS. Din contră, ei oferă sprijin grupărilor teroriste, înclusiv ISIS şi grupări kurde. Este foarte clar”, a acuzat Recep Erdogan, preşedintele Turciei.

Replica Washigtonului nu s-a lăsat aşteptată. Departamentul de Stat a declarat că acuzaţiile lui Recep Erdogan sunt ridicole, dar recunoaşte că există tensiuni între grupările rebele susţinute de Statele Unite şi forţele turce care acţionează în Siria.

„Este ridicol, să fim sinceri. Nu este bazat pe adevăr, cum puteţi să vă imaginaţi. Nu cred că există cineva care se uită la acţiunile noastre din fruntea coaliţiei în nordul Siriei, în Irak, şi să spună altceva în afară de faptul că suntem 100% pentru înfrângerea şi distrugerea ISIS”, a răspuns Mark Toner, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...