(vox) Cum vor sărbători tinerii noaptea dintre ani și ce semnifică pentru ei Revelionul

1

Pentru că până la noaptea dintre ani au rămas zile numărate, ne-am întrebat cum vor sărbători tinerii Revelionul dar și ce semnificație poartă pentru ei această sărbătoare. Deși mai multe localuri din capitală vor organiza petreceri cu această ocazie, se pare că tinerii pun mai mult accent pe o seară alături de familie și prieteni.

1Iulian Dumitraș, tenor

Revelionul pentru mine și familia mea este apogeul sărbătorilor de iarnă. Este cea mai așteptată zi din an și cred că e o moștenire a timpului sovietic. Tradițional întâlnit noul an acasă cu toată familia la masă, iar apoi merg să sărbătoresc cu prietenii.

 

1

Victoria Tocan, elevă

Pentru mine Revelionul este o sărbătoare deosebită pe care o petrec în sânul familiei deja de mult timp, iar anul acesta nu voi renunța la tradiție și voi petrece noaptea dintre ani acasă, cu toată familia. Ador această sărbătoare de mic copil, deoarece parinții mei întotdeauna s-au străduit s-o petrecem într-un mod mai deosebit. Revelionul semnifică un nou capitol în viața mea. O seară a tuturor succeselor acumulate de-a lungul anului. O trecere, care duce spre noi scopuri, oameni și noi aventuri!

1Radu Uncu, student

Revelionul îl voi petrece acasă în cercul familiei. Eu nu cred în noi începuturi doar pentru că se schimbă o dată în calendar – noile începuturi vin de la tine în orice zi decizi singur. E doar o zi în care toți au o dispoziție deosebit de pozitivă. O atmosferă veselă și atât. A doua zi te trezești ca în orice altă zi, doar că încă mai păstrezi ceva din buna dispoziție de cu seară.

 

1

Tudor Arnăut, student și reporter

Revelionul anul acesta îl voi întâlni alături de cei mai dragi, părinții și fratele meu mai mic, împreună vom sta la masă, facem cadouri unul altuia, urări pentru noul an și amintiri despre anul ce a trecut. A 2-a parte a serii voi petrece alături de cei mai dragi prieteni, unii de peste hotare, alții de aici, și vor sărbători într-o atmosferă mai veselă, însă totul cu un buget minim, pentru că a fost un an greu. Pentru mine Revelionul e perioada când te vezi cu cei dragi. Am mulți prieteni plecați peste hotare, iar ei vin doar de Revelion acasă, așa că Revelionul este așteptat tot anul pentru cele mai calde revederi.

1Mihaela Ciornenchi, elevă

Noaptea dintre ani o voi petrece într-un cerc restrâns de rude și prieteni. Pentru mine Revelionul este trecerea de la o etapă la alta a vieții, un motiv de a face o schimbare atât pentru mine, cât și pentru cei din jurul meu.

 

 

1Liviu Orehovschi, elev

Prima parte a sărbătorii o voi petrece cu familia și după deja o să mă văd cu niște prieteni. Pentru mine sărbătorile de iarnă sunt acea perioadă în care nu ți-i ciudă că e frig și gheață afară. Revelionul este ocazia perfectă de a privi minunatele reclame inspirate de Coca-Cola, și nu în ultimul rând e un prilej de a fi împreuna cu oamenii importanți.

1Victoria Ignatov, studentă

Revelionul îl voi petrece împreună cu familia, apoi împreună cu cei mai buni prieteni. Revelionul pentru mine înseamnă reuniunea familiei, momentul când suntem cu toții împreună, uităm de toate problemele, grijile și suntem pregătiți pentru noi realizări în anul care vine.

 

1Dima Popov, elev
Noapte dintre ani o voi petrece în Italia cu prietenii, probabil la o petrecere la cineva acasă sau într-un club. Revelionul este trecerea dintr-un an naşpa în altu, sperând că noul an va fi ceva mai bun, însă într-un final e la fel ca și ceilalți ani, sau poate chiar mai rău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente