Membri ai Comisiei de selectare a reprezentanților societății civile în Consiliul de Integritate: „Regretăm rezultatul final al concursului”

Anticoruptie.md
27/12/2016
Foto: politik.md

Doi membri ai Comisiei de selectare a reprezentanților societății civile în Consiliul de Integritate al ANI își exprimă regretul față de faptul că în concurs au ieșit învingători Dumitru Țîra și Tatiana Pașcovschi, „două persoane ale căror experiență și aptitudini în domeniul integrității publice nu reflectă întru totul așteptările societății civile”. Într-o declarație emisă la scurt timp după alegerea celor doi, Viorica Zaharia și Alexei Buzu solicită Ministerului Justiției să publice CV-urile tuturor candidaților și punctajul oferit de către fiecare membru al Comisiei.

Viorica Zaharia, delegată de către Asociația Presei Independente, și Alexei Buzu, delegat de către Consiliul Național al ONG-urilor, remarcă faptul că în procesul de selecție au fost respectate procedurile legale, dar că sunt dezamăgiți de rezultatul final. 

„Regretăm faptul că reprezentanții în Comisie ai Ministerului Justiției au subapreciat experiența, motivația și intențiile unor candidați. În consecință, au fost selectate două persoane a căror experiență și aptitudini în domeniul integrității publice nu reflectă întru totul așteptările societății civile. Din acest motiv, solicităm Ministerului Justiției să publice CV-urile tuturor candidaților și punctajul oferit de către fiecare membru al Comisiei. În aprecierea noastră ne-am condus de doi factori primordiali: experiență în desfășurarea activităților civice cu impact în domeniul integrității publice și pregătirea profesională temeinică în domenii conexe sectorului de integritate”, se spune în declarația semnată de cei doi membri ai Comisiei. 

Ei au făcut public tabelul cu punctajul final acordat de fiecare membru al Comisiei pentru fiecare dintre cei șapte candidați înscriși în concurs. 

 

Anticoruptie.md
27/12/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii