Dragnea îl amenință pe președintele României cu suspendarea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că respingerea ca premier a lui Sevil Shhaideh este un semnal că preşedintele României vrea să declanşeze criza politică şi că sunt voci care iau în considerare suspendarea şefului statului. „Urmează să vedem dacă este oportun pentru ţară”, a declarat Liviu Dragnea legat de o posibilă suspendare.

„Am încercat să găsim resorturile care stau în baza acestei decizii. Preşedintele a sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh în cursul zilei de joi. După alegeri, am sperat că şi domnul Iohannis şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. M-am înşelat. Aceşti oameni nu înţeleg”, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

El l-a acuzat pe şeful statului că nu vrea „sub nicio formă” să respecte votul din 11 decembrie.

De asemenea, acesta a precizat ca are în vedere chiar suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă va fi oportun pentru ţară, aşa cum spun unele voci: „Nu voi avea nicio ezitare”, a declarat Dragnea.

Președintele României Klaus Iohannis a respins propunerea făcută de coaliția PSD-ALDE de premier în persoana lui Sevil Shhaideh.

După câştigarea alegerilor, PSD a semnat un protocol cu ALDE şi unul cu UDMR. Majoritatea parlamentară a devenit de necontestat: 290 de voturi pentru Guvernul propus de PSD. Cu aproape 60 mai multe decât este necesar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...