Atenție la produsele pe care le cumpăraţi de sărbători

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratul General de Poliție atenționează cumpărătorii că în ajun și de sărbători, de regulă, se majorează substanţial fluxul de mărfuri şi produse alimentare comercializate, care nu întotdeauna au acte de proveniență sau corespund calității stabilite.

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției pentru Protecția Consumatorului, ai poliției, precum şi a altor organe de resort vor întreprinde o serie de acţiuni pentru depistarea cazurilor de contrafacere şi introducere în ţară prin contrabandă a mărfurilor accizate, produselor alimentare, mărfurilor industriale, articolelor pirotehnice, precum şi altor fapte ce prejudiciază interesele economice ale statului și pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor. În cadrul unei conferunțe de presă commune, șeful Direcției investigarea fraudelor economice al Inspectoratului General de Poliție, Alexei Bacoș, a menționat, că în timpul sărbătorilor de iarnă crește volumul mărfurilor comercializate în piețe și magazine, care, de multe ori, nu corespund normelor sanitare sau sunt păstrate în condiții anti-sanitare.

„În ajunul sărbătorilor, pe piața internă se atestă un volum mare de produse de origine străină, care deseori nu sunt certificate în modul stabilit de lege, sunt contrafăcute și pun în pericol viața cetățenilor. Poliția va întreprinde un șir de acțiuni pentru a identifica agenții economici, care nu se vor conforma cerințelor legale”, a spus Bacoș.

La rândul său reprezentantul ANSA, Sergiu Sîrghi, șef al Direcției supravegherea comerțului, distribuției și consumului produselor alimentare, a afirmat că „oamenii ar trebui să fie mai responsabili de sănătatea lor și să procure alimente doar din locurile special amenajate, certificate și monitorizate de organele de resort, pentru a putea preveni cazurile de intoxicație sau îmbolnăvire cu produsele neverificate și netestate”.

Totodată, șeful Direcției control produse alimentare și servicii din cadrul APC, Veaceslav Ciuhrii, a recomandat cetățenilor să nu procurare produse alimentare doar pentru faptul că sunt ieftine, însă să fie atenți și la alte particularități ce scot în evidență calitatea, data producerii, termenul de valabilitate, condițiile de păstrare și transportare a acestora.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...