Reacția lui Băsescu după ce Iohannis a respins propunerea la funcția de prim-ministru

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul PMP Traian Băsescu apreciază, într-o postare pe Facebook că preşedintele PSD Liviu Dragnea şi preşedintele Klaus Iohannis au obligaţia să găsească imediat o soluţie pentru desemnarea premierului, după ce şeful statului a respins nominalizarea lui Sevil Shhaideh.

Băsescu mai apreciază că în noul Guvern nu au ce căuta oameni controlaţii de serviciile secrete şi că trebuie scos din calcul orice element care ar viza suspendarea preşedintelui.

„Respingerea de către Preşedintele României a propunerii pentru funcţia de Prim Ministru nu trebuie să declanşeze o bătălie a orgoliilor. Dragnea şi Preşedintele Iohannis au obligaţia să găsească imediat o soluţie. Fac precizarea că, în noua nominalizare, ca de altfel şi în noul guvern, nu au ce căuta oameni controlaţi de Serviciile Secrete. Nu este momentul unui război politic inutil între Dragnea şi Iohannis. Trebuie scos din calcul orice element care ar viza suspendarea Preşedintelui”, consideră fostul şef al statului român.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de premier.

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a declarat preşedintele.

Propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier a fost făcută în 21 decembrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...