Topul „obezităţii” din Europa: Iată care sunt ţările cu cei mai mulţi graşi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Malta este considerată cea mai „obeză” ţară europeană. Potrivit unui studiu Eurostat, aici 26% dintre adulți sunt obezi.

În topul ţărilor europene cu cei mai mulţi adulţi obezi se mai află ţările baltice precum Estonia şi Letonia, Ungaria şi Marea Britanie, în care mai mult de o cincime dintre adulţi sunt obezi.

Românii sunt în „cea mai bună formă”, un procent de doar 9,4% dintre adulţi fiind obezi, urmaţi de italieni (10,7%), olandezi (13,3%), belgieni şi suedezi (14%).

Conform studiului, mai mult de jumătate dintre adulţii europeni sunt supraponderali. 46% dintre ei au o greutate normală, 51,6% dintre ei sunt obezi, iar 2,3% sunt subponderali.

Cipru, Italia şi Franţa sunt ţările în care cei mai mulţi adulţi cu vârste între 18-64 de ani au sub greutatea normală.

Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că omenirea se confruntă cu o epidemie de obezitate, în condiţiile în care, la nivel mondial, o persoană din zece este obeză. Experţii precizează că această boală este tot mai des întâlnită în rândul copiilor, 40% dintre aceştia fiind supraponderali. Datele OMS mai arată că obezitatea este mai des întâlnită în rândul bărbaţilor, şi nu la femei, aşa cum arătau statisticile trecute. Astfel, rata obezităţii în rândul bărbaţilor este cuprinsă între 32 şi 79%, în timp ce rata obezităţii în rândul femeilor este cuprinsă între 28 şi 78%, în funcţie de ţări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...