JYSK, faimosul retailer danez de mobilă și textile pentru casă, și-a deschis primul magazin în Moldova

15589569_1833670513576657_2589784596995204446_n
Foto: Facebook

JYSK, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă, decorațiuni și textile pentru casă din Europa, a intrat pe piața moldovenească. Primul magazin a fost inaugurat la Chișinău săptămâna trecută. Cu o suprafață totală de 1000 mp, noul magazin JYSK Moldova se află pe strada Tiraspol (Hala Agrară Uno).

În decurs de patru ani, în Moldova, este planificată deschiderea a șase magazine JYSK, dintre care patru vor fi în Capitală. Rețeaua va funcționa în țara noastră pe baza francizei.

În Moldova, deținătorul acesteia este societatea Tarol DD. „Am început negocierile în primăvară. Au existat trei companii care purtau negocieri cu Jysk. În luna iunie, am semnat deja primul contract cu ei”, a declarat directorul Jysk Moldova, Denis Razlog, pentru publicația Newsmaker.md.

Primul magazin JYSK din Chișinău numără 15 angajați, 1.000 mp de suprafață și circa 3 mii de bunuri care sunt scoase la vânzare. „Mulți oameni așteptau deschiderea, întrebând când și unde va avea loc. Acest lucru se datorează, printre altele, faptului că, recent, au fost deschise magazinele JYSK din Odessa și Iași. Avem prețuri similare cu cele din Odessa, dar mai joase decât cele de la Iași”, a mai spus Razlog.

În următorii patru ani, compania intenționează să deschidă șase magazine în Moldova. Patru dintre ele vor fi la Chișinău și două – în marile orașe din sudul și nordul țării. Deschiderea urmatorului magazin din Chișinău este planificată pentru primăvara-vara anului viitor, dar unde va fi amplasat acesta încă nu se cunoașate. În luna februarie, JYSK Moldova intenționează să deschidă magazinul online.

 

jysk_frederiksvaerk_1

Despre JYSK

JYSK este un lanţ internaţional de distribuţie, care comercializează „totul pentru casă” şi care este deţinut de fondatorul original, Lars Larsen, cunoscut în Danemarca drept cel mai important comerciant care are întotdeauna „o ofertă extraordinară”.

În 1979, când a deschis primul magazin în cel de-al doilea oraş ca mărime din Danemarca, Aarhus – unde, întâmplător, se mai află şi acum – Larsen avea planuri mari, dar nu şi-ar fi imaginat niciodată cât de rapid va creşte compania sa. Larsen a continuat să deschidă câteva magazine de succes JYSK Sengetøjslager (numele original al magazinului până în 2001) în diverse locaţii din Danemarca, iar în 1984 a deschis primul magazin în afara graniţelor, în ţara vecină, Germania.

Casa Regală a Danemarcei a fost, de-a lungul anilor, un client fidel al companiei JYSK, o tradiţie cu care JYSK se mândreşte. Majestatea Sa, Regina Danemarcei, a oferit companiei JYSK permisiunea de a utiliza denumirea de Furnizor al Casei Regale a Danemarcei.

În prezent, Grupul JYSK cuprinde peste 2.400 de magazine în următoarele 47 de ţări din întreaga lume: Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Ţările de Jos, Slovacia, Germania, Austria, Elveţia, Islanda, Canada, Groenlanda, Insulele Faroe, Estonia, Letonia, Lituania, Ucraina, Kosovo, Bulgaria, Kazakhstan, România, Franţa, Marea Britanie, Slovenia, Macedonia, Croaţia, Italia, Spania, Bosnia şi Herţegovina, China, Serbia, Armenia, Muntenegru, Indonezia, Grecia, Singapore, Albania, Vietnam, Malta, Portugalia, Georgia, Belarus, Tadjikistan și Moldova.

Cifra anuală de afaceri a grupului este de 3,12 miliarde de euro. Creşterea este stabilă şi controlată, iar personalul total numără aproape 21.000 de angajaţi.

Cuvântul „JYSK” a fost inclus intenţionat în numele companiei. În limba daneză, „JYSK” denumeşte orice sau pe oricine – precum Lars Larsen – din Peninsula Iutlanda şi este adesea asociat cu modestia, conştiinciozitatea şi onestitatea, cele trei valori cu care a fost identificat întotdeauna însuşi Larsen. JYSK înseamnă încredere, iar o afacere rămâne întotdeauna o afacere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente