Revoltător! Peste 500 kg de cașcaval alterat urma să ajungă din nou în comercializare

cas_0

Forțele de ordine din nordul țării au depistat încălcări grave în activitatea unei fabrici de brânzeturi din orașul Soroca, specializată în producerea şi comercializarea produselor lactate, condusă de o persoană de 40 de ani.

Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii, în comun cu angajaţii Centrului de sănătate publică şi Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din raionul Soroca au depistat peste 500 kg de brânză cu cheag tare în valoare de peste 22.000 de lei, cu termenul de valabilitate expirat.

Cașcavalul era preconizat pentru prelucrare și comercializarea ulterioară pe întreg teritoriul țării. Un kg de cașcaval era vândut la preţul de 41 de lei.

Totodată, marfa alterată a fost ridicată și depozitată în încăpere specială până la luarea unei decizii definitive.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele cu funcții de decizie ale întreprinderii de prelucrare a mărfii riscă o amendă de la 20.000 până la 25.000 de lei cu sau fără privarea dreptului de a practica asemenea activitate pe o perioadă de la trei luni până la un an.

De menționat că, Poliţia a intensificat activităţile de relevare şi documentare a astfel de cazuri pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente