Acesta a remarcat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chişinău, că tonul preşedintelui Igor Dodon se îndulceşte când conversează cu o oficialitate rusă, dar se înăspreşte voit atunci când se referă la un partid proeuropean sau la un grup de cetăţeni cu vederi proromâneşti.

„El pare să încerce răbdarea unor anumiţi cetăţeni, unei părţi importante din societatea noastră, care are asemenea valori ca integrarea europeană, vorbim despre oameni cărora le este apropiată simţirea românească, pe aceştia Igor Dodon îi dispreţuieşte, parcă nici nu ar fi concetăţenii săi. El subliniază prin asemenea acţiuni caracterul său revanşard. El a venit la Preşedinţie de parcă ar fi aşteptat multă vreme să se revanşeze, să se răzbune, pare să ne spună că a venit să ne arate cum stau lucrurile şi cum ar trebui să gândim şi ce trebuie să facem. Ne aşteptăm ca din societate să vină replici la asemenea gesturi care n-ar trebui să existe dinspre Preşedinţie”, consideră fostul consilier prezidenţial.

Vlad Ţurcanu crede că, dacă Igor Dodon va continua să provoace spiritele în societate, atunci acesta ar putea fi demis fie de către Parlament, fie sub presiunea străzii.

„Igor Dodon, cu asemenea declaraţii şi cu asemenea gesturi, se poziţionează ca un activist de partid mai curând, ca un funcţionar responsabil cu munca ideologică, ca acel secretar de partid ataşat pe vremuri oricărei organizaţii de stat în perioada sovietică, care nu avea atribuţii pentru industrie, agricultură, era responsabil de munca ideologică. În condiţiile în care atribuţiile lui Igor Dodon nu sunt totuşi foarte mari, având în vedere că Parlamentul şi Guvernul ar urma să se ocupe de economia reală, de problemele economice, sociale şi de alt ordin, lui Igor Dodon ce-i mai rămâne decât să se dea în stambă cu asemenea declaraţii sforăitoare, răutăcioase? Acestea au darul mai curând să fragmenteze situaţia, să-i provoace pe oameni, decât să-i aducă laolaltă pe un teren pe care să discute şi să iniţieze acţiuni constructive”, a spus Ţurcanu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.