Cum vrea Dodon să-l demită pe procurorul general: „Există soluții juridice”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon susține că există mai multe soluții juridice pentru a-l demite pe procurorul general Eduard Harunjen, pe care nu îl consideră adecvat pentru funcția pe care o ocupă.

El a declarat că s-a încălcat procedura de alegere a procurorului general și că există mai multe „soluții juridice” prin care acesta poate fi demis.

„Sunt 2-3 soluții juridice. Cea mai simplă ar fi anularea acestui decret, dar trebuie să vedem care sunt consecințele, deoarece ar putea fi atacată la Curtea Constituțională. A doua ar fi adresarea președintelui la Curtea Constituțională, pentru că s-a încălcat procedura”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Președintele a promis că în viitorul apropiat va apela la una dintre aceste proceduri.

„Procedura de formare a consiliului procurorilor nu a fost respectată, în conformitatea cu noua lege. Trebuia să se formeze un nou consiliu al procurorilor, apoi să se desfășoare un concurs și după asta să urmeze procedura. Ei însă au încălcat totul din start. Acest procuror trebuie demis. Eu pledez pentru un nou concurs și un nou procuror general”, a mai spus Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...