Igor Dodon comentează scoaterea drapelului UE: „De ce să nu fie instalat și drapelul CSI-ului?”

collage1

Proaspătul învestit președinte al Republicii Moldova comentează de ce a dat ordin ca drapelul Uniunii Europene să fie dat jos de pe clădirea Președinției Republicii Moldova. Potrivit lui Igor Dodon, legislația Republicii Moldova nu indică expres că pe instituțiile de stat trebuie obligatoriu să fie alte drapele decât cele oficiale ale RM.

„Nu am spus că este o ilegalitate arborarea acestuia, dar noi suntem membri ai CSI-ului. De ce să nu fie atunci și drapelul CSI-ului? Suntem membri ai ONU. De ce nu avem drapelul ONU? De aceea, pe instituția prezidențială, așa cum prevede legea, va fi obligatoriu drapelul Republicii Moldova și doar atât. Așa este corect. Eu nu am nimic împotriva UE. Am spus că vom avea cu ei relații foarte bune și vom continua acel parteneriat pe care deja îl avem, iar a doua mea vizită oficială va fi făcută la Bruxelles”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii ÎN PROfunzime cu Lorena Bogza.

Reamintim că astăzi, deputații Partidului Liberal au arborat din nou drapelul Uniunii Europene la sediul Președinției. Iată cum comentează gestul lor Dodon: „Liberalii nu au ce face și cu ce se ocupa, pentru că ratingul le este foarte jos și ei trebuie cumva să se poziționeze. Eu îi înțeleg foarte bine”, a spus proaspătul președinte al țării.

Totodată, Dodon a declarat că nu a dat niciun ordin ca pe clădirea Președinției să fie arborat drapelul fostului Principat medieval al Moldovei. „Nu am dat astfel de indicații și nu ar fi corect ca pe o instituție de stat prezidențială să apară alte drapele decât cele prevăzute de legislație”, a comunicat președintele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente