Dodon: România să ofere și 10 mii de burse pentru tineri. E un lucru bun

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că declarațiile sale anterioare privind bursele pentru tinerii moldoveni au fost interpretate.

El a declarat luni, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, că este „recunoscător” statului român pentru că acordă aceste burse.

„Declarațiile mele au fost interpretate. Eu nu am nimic împotriva acestor burse. Să ofere și 10 mii. Este un gest foarte frumos pentru tinerii noștri. Eu am reproșat rușilor, că ei zic că vor să ne susțină, dar nu oferă astfel de burse pentru tineri”, a declarat Igor Dodon.

Anterior, Igor Dodon declarase pentru postul de televiziune Russia Today că ar fi bine ca Rusia să ofere mai multe burse pentru tinerii moldoveni, după exemplul României.

„Voi aduce numai un exemplu, ca să nu critic Rusia, dar veţi înţelege. România în fiecare an oferă unui număr mai mare de 5.000 de tineri din Moldova posibilitatea să înveţe gratis. Acolo au parte de bursă, cazare gratuită. Înţelegeţi ce îi învaţă pe ei acolo? Ei primesc cetăţenie română şi apoi se întorc. Aceasta este românizare. Dacă nu greşesc, Rusia oferă 150-200 de locuri de studii. Când am fost un co-preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse în anii 2008-2009, mereu atrăgeam atenţia asupra acestor probleme”, declara atunci Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...