Acte de caritate secrete ale lui George Michael, dezvăluite după moartea lui: Obişnuia să hrănească oamenii fără adăpost în Londra

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O serie de acte de caritate secrete făcute de-a lungul anilor de George Michael au fost dezvăluite de mai multe persoane pe internet, luni, după moartea cântăreţului britanic, între acestea numărându-se şi un obicei al artistului de a-şi conduce automobilul prin Londra cu scopul de a hrăni persoanele fără adăpost din capitala Marii Britanii, informează contactmusic.com.

Prezentatorul emisiunii ”Pointless”, Richard Osman, care a fost anterior producător executiv al show-ului de televiziune ”Deal or No Deal”, a spus că George Michael a donat 15.000 de sterline unei femei care a declarat în cea de-a doua emisiune că avea nevoie de acea sumă pentru un tratament de fertilizare in vitro.

”George Michael a telefonat în secret în următoarea zi (după difuzarea emisiunii, n.r.) şi i-a oferit suma de 15.000 de lire sterline”, a scris Richard Osman, pe Twitter.

După dezvăluirea prezentatorului de televiziune, alţi utilizatori ai platformei de socializare Twitter au povestit, la rândul lor, despre actele de caritate ale cântăreţului George Michael, rămase necunoscute publicului larg.

”I-a oferit 25.000 de lire sterline unei străine dintr-o cafenea, sumă de care femeia avea nevoie pentru a-şi acoperi o datorie. I-a spus chelneriţei să îi dea cecul după ce a plecat”, a scris un utilizator Twitter.

O altă persoană a adăugat: ”George Michael lucra anonim la un adăpost pentru nevoiaşi la care am fost şi eu voluntar. Nu am spus nimănui niciodată, pentru că mi-a cerut să nu fac acest lucru. Acesta a fost George Michael”.

Un alt urilizator Twitter a scris că George Michael obişnuia să conducă prin Londra şi să hrănească nevoiaşii. ”O legendă extraordinară. Este foarte trist”, a adăugat el.

Cântăreţul George Michael obişnuia să ofere bilete gratuite la concerte sale asistentelor din Serviciul Naţional de Sănătate timp de mai mulţi ani, pentru a le mulţumi astfel pentru că au îngrijit-o pe mama sa în ultimele zile de viaţă ale acesteia.

”George Michael obişnuia să ofere bilete gratuite la concertele sale asistentelor din Serviciul Naţional de Sănătate. Rezerva o întreagă zonă din stadionul Wembley pentru asistente”, a scris o persoană pe Twitter.

Esther Rantzen, fondatoarea organizaţiei de caritate Childline, dedicate copiilor vulnerabili, a spus că George Michael a fost cel mai generos filantrop, dar nu a dorit să comunice public donaţiile pe care le-a făcut pentru această cauză.

”Nimeni din afarea organizaţiei nu a ştiut câţi bani a oferit pentru cei mai vulnerabili copii ai naţiunii”, a spus Esther Rantzen, fondatoarea Childline.

”De-a lungul anilor ne-a donat milioane de lire sterline şi plănuiam pentru anul viitor, ca parte a celei de-a 30-a aniversări a organizaţiei noastre, să organizăm un concert mare în onoarea lui – pentru arta sa, muzica sa minunată, dar şi pentru a-i mulţumi pentru sutele de mii de copiii pe care i-a ajutat sprijinind Childline”, a adăugat ea.

Numeroase alte vedete de prim rang din showbiz şi-au exprimat regretul, prin intermediul unor mesaje online, duminică şi luni, după moartea cântăreţului George Michael. Printre starurile care au publicat astfel de mesaje s-au numărat Brian May, Paul McCartney, Madonna, Robbie Williams, Russell Crowe, Mark Ronson, James Corden, Margaret Cho, Elton John, Ellen DeGeneres, Bryan Adams, Duran Duran, Ricky Gervais, George Takei, Meat Loaf, Gloria Gaynor, dar şi Andrew Ridgeley, colegul lui George Michael din grupul Wham!.

Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington şi Cindy Crawford, supermodelele care au apărut în spectaculosul videoclip al cântecului ”Freedom! ’90”, i-au adus, de asemenea, un ultim omagiu artistului britanic.

Cântăreţul George Michael a murit duminică, la vârsta de 53 de ani, a anunţat agentul său de presă, citat de BBC. Cântăreţul britanic, care s-a lansat cântând în grupul pop Wham! din anii 1980 şi şi-a construit apoi o carieră de succes în calitate de artist solo, ”a murit împăcat în reşedinţa lui”, potrivit agentului de presă al starului britanic.

Insuficienţa cardiacă este o posibilă cauză a morţii lui George Michael, conform managerului său, Michael Lippman, anunţă CNN, care citează Press Association.

De asemenea, Poliţia cercetează decesul artistului, considerându-l „neaşteptat, dar nu suspect”.

George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie 1963 la Londra şi a vândut pe parcursul carierei sale de patru decenii peste 100 de milioane de albume.

George Michael a devenit cunoscut după ce a înfiinţat duoul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley, în anii 1980. Şi-a construit apoi o carieră solo impresionantă şi a lansat albume de mare succes, inclusiv materialele discografice ”Faith” şi ”Listen Without Prejudice Vol.1”.

George Michael a avut şapte piese care au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie, iar printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără cântece precum ”Careless Whisper”, ”Faith”, ”Last Christmas”, ”Wake Me Up Before You Go Go”, ”Freedom”, ”I Want Your Sex”, ”Jesus to a Child, ”Fastlove”, ”Spinning The Wheel”, ”Don’t Let the Sun Go Down on Me” – un duet celebru cu Elton John – şi ”Killer (Papa was a rolling stone)”.

Artistul britanic a fost recompensat cu numeroase trofee, inclusiv cu două premii Grammy, trei Brit Awards şi trei American Music Awards.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...