Educația sexuală în școlile din Olanda: Joc de masă pentru a avertiza copiii împotriva pedofililor

pedofelia

Mai multe școli din Olanda mizează pe un joc de masă pentru copii, cu scopul de a-i învăța să spună „nu” pedofililor, într-o țară unde poliția a primit anul acesta un număr dublu de denunțuri pentru abuzuri asupra minorilor față de anul trecut, relatează Agerpres.

Inspirat dintr-un joc de masă cu căsuțe și figurine pe care trebuie să avanseze, copilul este astfel avertizat despre limitele sexuale. Obiectivul este de a-i învăța pe copii ce tipuri de contacte sunt normale, despre abordările de pe rețelele sociale sau ce înseamnă dacă antrenorul său de fotbal îi cere să-și scoată lenjeria intimă.

Obiectivul acestui joc educativ este de a-i învăța pe copii să distingă între ceea ce este „normal, rău sau confuz și de a-i fi mai ușor să vorbească despre aceste lucruri cu un adult”, a declarat creatoarea jocului, Petra Duijzer.

Duijzer a precizat că a primit de la o școală olandeză suma de 10.000 de euro pentru a dezvolta jocul ‘Safe Kids’ și de a pregăti mai mulți angajați sociali pentru „a nu comite greșeli” când lucrează cu copiii.

În prezent există 40 de profesori pregătiți cu ajutorul acestui sistem care îi învață pe copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani să-i detecteze pe pedofili, iar pe părinți să fie vigilenți. Este vorba, potrivit lui Duijzer, de a face ca dezbaterea asupra sexualității să devină accesibilă tuturor și ca acest joc să fie implementat în școli.

Deocamdată, jocul se află în fază de testare, în așteptarea avizului Ministerului Învățământului din Olanda.

Într-un raport publicat în octombrie, poliția olandeză a asigurat că a primit aproximativ 12.000 de denunțuri de pedofilie și pornografie infantilă, dublu față de anul 2015, care sunt investigate de 11 echipaje diferite.

Au fost, de asemenea, identificate 156 de victime ale acestor abuzuri, „în fiecare an tot mai tinere”, au asigurat surse ale poliției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente