Antrenorul Germaniei, categoric împotriva unui Mondial cu mai multe echipe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Selecţionerul reprezentativei de fotbal a Germaniei, campioană mondială, Joachim Low, nu este de acord cu intenţiile conducerilor Federaţiei Internaţionale de Fotbal şi Uniunii Europene de Fotbal de a mări numărul de echipe prezente la Cupa Mondială, precizând că antrenorii ar trebui să fie consultaţi în luarea deciziilor importante.

„Noi, antrenorii, ne dorim ca în anumite situaţii perspectiva noastră asupra unor lucruri să fie cunoscută, ca partea sportivă a domeniului să fie luată în considerare. Dar suntem daţi deoparte”, a spus Low pentru agenţia DPA.

Tehnicianul de 56 de ani a criticat creşterea fără măsură a meciurilor şi competiţiilor din fotbalul internaţional.

„FIFA şi UEFA sunt responsabile, ele trebuie să aibă un simţ al proporţiilor şi să găsească balanţa corectă între interesele comerciale şi punctul de vedere strict sportiv.

Dacă vrei să ai un produs bun, cum este fotbalul, trebuie să impui anumite limite, pentru a păstra o calitate înaltă”, a spus Low.

Pe 10 ianuarie, Consiliul FIFA va decide dacă va creşte numărul participantelor la turneele finale începând din 2026, iar Low a subliniat că antrenorii cer desfăşurarea unor conferinţe sau şedinţe de lucru privind impactul asupra părţii sportive a situaţiei, dar nu şi-au putut impune cuvântul în ce priveşte calendarul partidelor.

Planurile de a creşte numărul echipelor la turneul final al Cupei Mondiale nu sunt definitivate, dar actualul format cu 32 de formaţii reprezintă „un echilibru absolut”, a precizat Joachim Low.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...