(FOTO) Deputații PL au arborat drapelul UE pe sediul Președinției; În curând va fi scos și acesta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Câțiva membri ai Partidului Liberal au decis să arboreze drapelul Uniunii Europene la sediul Președinției, după ce acesta a fost dat jos fără niciun motiv, odată cu învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte.

Liberalii au mers la Președinție, solicitând să li se explice motivul pentru care drapelul UE a fost dat jos.

Așa cum nimeni nu a fost de găsit pentru a le spune de ce drapelul UE nu se mai află la Președinție, liberalii au decis să arboreze un drapel adus de ei.

„Igor Dodon știe că politica privind procesul de integrare europeană a Republicii Moldova a fost asumată de Parlamentul Republicii Moldova, prin Declaraţia Parlamentului Republicii Moldova cu privire la parteneriatul politic pentru realizarea obiectivelor integrării europene adoptată la data de 24 martie 2005 și Acordul de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, ratificat de Parlamentul Republiicii Moldova la data de 2 iulie 2014 și ratificată de toate țările membre UE și de Parlamentul European. Condamnăm aceste acțiuni antinaționale și antieuropene ale lui Igor Dodon din ultimile zile, acțiuni care vor duce la răcirea relațiilor bilaterale cu Uniunea Europeană, acțiuni populiste, ilegale și anticonstituționale, care denotă frică, iritare și care demască planurile adevăraților stăpâni a acestuia, care se află la Kremlin”, au declarat liberalii.

Amintim că duminică pe rețelele de socializare a fost distribuită o poză cu intrarea în clădirea Președinției, din care se putea vedea că drapelul UE, amplasat până vineri acolo, a fost scos.dw

Consilierul prezidențial Ion Ceban susține că administrația prezidențială nu a încălcat legea atunci când a decis să scoată drapelul Uniunii Europene. Acesta afirmă că și drapelul arborat astăzi de deputații liberali va fi demontat.nty

„Capitala au făcut-o europeană să înțelegem, la drumuri și în armată e regulă, doar că dispare armamentul, tehnica militară și banii alocați pentru reparații. Educatorii din capitală nu și-au ridicat salariile, iar copiii sunt otrăviți în instituții educaționale. Lista poate fi continuată. Au mai rămas să închidă vreo 200 de școli și pot fi siguri că au făcut suficient și pentru țară. Încă odată la modul cel mai serios. Președintele este garantul Constituției și respectării legislației în ansamblu. Anume de lege se va conduce președintele Republicii Moldova. Or, în acest sens sunt importante prevederile legii cu privire la Drapelul de stat al Republicii Moldova, dar și hotărârile Guvernului în acest sens. De azi înainte, pe clădirea președinției va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova”, a reacționat Ceban.

,uibrt

y


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...