A fost găsită epava avionului prăbușit; Kremlinul susține că nu a fost un atac terorist

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Scafandrii militari ruşi au găsit luni epava avionului Tupolev-154, care s-a prăbuşit duminică dimineaţa în Marea Neagră la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Soci, informează EFE.

Potrivit autorităţilor ruse, fuselajul avionului a fost localizat la o distanţă de 1,7 kilometri de coastă şi la o adâncime de 27 de metri.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, până în prezent au fost recuperate 11 cadavre, el precizând de asemenea că acestea nu aveau veste de salvare.

Autoritățile ruse au exclus posibilitatea unui atac terorist, astfel că ipotezele rămase sunt o defecțiune tehnică sau o eroare de pilotaj.

„Anchetatorii analizează toate cauzele posibile. Deocamdată, este prematur să fie privilegiată o ipoteză. Însă ipoteza unui act terorist nu este în apropiere de începutul listei”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de site-ul agenţiei Tass.

„Nu avem nicio dovadă că ar fi fost vreun atac terorist”, a precizat Peskov.

Se presupune că majoritatea celor 92 de victime se află în interiorul fuselajului. Înaintea găsirii epavei au fost recuperate 10 cadavre, conform Agerpres.

La bordul avionului care decolase către Siria se aflau 84 de pasageri şi opt membri ai echipajului, printre pasageri numărându-se şi 64 de membri ai Corului Armatei Roşii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...