Posibilitatea unui act terorist nu este printre ipotezele accidentului aviatic din Marea Neagră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anchetatorii ruși care încearcă să determine cauzele accidentului aviatic de duminică de la Soci nu consideră varianta unui atac terorist o prioritate în cadrul investigației, a anunțat Kremlinul luni.

Avionul cu 92 de oameni la bord, inclusiv membri ai Ansamblului Alexandrov al Armatei ruse, s-a prăbușit în Marea Neagră duminică dimineața, la două minute după ce a decolat de la Soci.

„Anchetatorii iau în considerare toate variantele. E încă prea devreme să ne pronunțăm. Dar varianta unui atac terorist este departe de a fi în capul listei”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinulu, Dmitri Peskov într-o conferință de presă prin telefon.

Un avion militar rus de tip Tupolev Tu-154 s-a prăbuşit duminică dimineaţă în Marea Neagră. Avionul decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova, în drumul spre Latakia (Siria).

La bord erau 92 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei militare Aleksandrov, care urma să concerteze de sărbători în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti. Nu există supravieţuitori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...