Actualitate

Moldova şi SUA marchează 25 de ani de relaţii diplomatice

Diplomatul a precizat că după ce Statele Unite au recunoscut în mod oficial independența Republicii Moldova, în martie 1992 la Chişinău a fost deschisă ambasada SUA.

„În ultimul sfert de secol SUA au susţinut Moldova în implementarea reformelor democratice şi integrarea în comunitatea transatlantică. Avem un parteneriat în consolidarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei. Am lucrat împreună pentru a asigura o mai mare prosperitate și securitate pentru fiecare cetățean”, a menţionat ambasadorul.

Potrivit lui, în toți acești ani, cu suportul SUA în țara noastră au fost realizate numeroase proiecte de care au beneficiat cetățenii simpli. „Există foarte multe lucruri de spus despre programele noastre de colaborare pentru consolidarea capacității mass-mediei independente și a societății civile, pentru aprofundarea legăturilor noastre culturale și pentru stabilirea relațiilor de prietenie dintre cele două maluri ale Nistrului”, a specificat ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit.

Sursă: trm.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *