Ban Ki-moon conduce în sondajele pentru prezidențiale în Coreea de Sud

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ban Ki-moon, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite care își încheie mandatul la sfârșitul anului, conduce în sondajele prezidențiale în Coreea de Sud, informează Xinhua.

Conform unui studiu realizat de compania locală Realmeter în care și-au exprimat opiniile 2,528 de alegători în perioada 19-23 decembrie, susținerea acordată lui Ban în calitate de candidat la șefia statului era de 23,3%, cu 2,8% mai mult decât săptămâna precedentă.

Prinicipala sa bază de susținere este în provincia Gyeongsang, care în mod tradițional o susține pe președinta Park Geun-hye. Aici, Ban a reușit să atragă de partea sa 35,8 % dintre alegători.

Pentru că nu există un candidat al blocului politic aflat la guvernare, Ban rămâne singura speranță pentru conservatori.

El nu și-a declarat însă intențiile de a candidat la președinție, deși presa locală a speculat că ar fi indicat deja că va candida într-o conferință de presă recentă susținută la New York.

De la izbucnirea în octombrie a scandalului de corupție care o implică pe președinta Park și membri ai partidului de guvernământ, popularitatea lui Ban a scăzut din cauza relației de amiciție dintre cei doi.

Moon Jae-in, fostul șef al celui mai mare partid de opoziție, Partidul Minjoo, a căzut pe locul al doilea în sondaje, la 0.2 procente de Ban, după ce a condus timp de 7 săptămâni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...