Copiii din China sunt învăţaţi să devină CEO de la trei ani. Părinţii plătesc o avere pe cursuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Într-o lume din ce în ce mai competitiva, mulţi părinţi sunt gata să facă orice pentru a le da copiilor lor o şansă în plus. Iar unii consideră că niciodată nu este prea devreme să ii pregătească pe cei mici pentru o carieră de succes.

În China, vârsta potrivită pentru a învăţa să fii lider este de trei ani, se pare. Copii cu vârste cuprinse între trei şi doisprezece ani participă la un curs care îi pregăteşte pentru o viitoare carieră de CEO. Cursul este oferit de o instituţie de educaţie timpurie din Guangzhou, provincia Guangdong, potrivit South China Morning Post.

Lecţiile au loc de două ori pe săptămână, iar părinţii plătesc o taxă anuală de aproximativ 7.500 de dolari (50.000 de yuani). Salariul mediu în Guangzhou este de 6.913 yuani pe lună.

În timp ce experţii avertizează cu privire la presiunile exercitate la vârste atât de fragede, un părinte recunoaşte că şi-a înscris copilul la acest curs pentru că mulţi dintre copiii din comunitate participă la el. „Nu vrem să rămână în urmă”, explică părintele, deşi este conştient de faptul că cei mici mai mult se joacă decât învaţă.

Majoritatea copiilor provin din familii înstărite, potrivit reprezentanţilor instituţiei, al cărui nume nu a fost dezvăluit. Printre activităţile desfăşurate de copii la cursul de CEO se numără completarea spaţiilor goale din propoziţii şi joaca cu piese lego.

Astfel de lucruri „îi vor învăţa pe copii să devină lideri puternici, competitivi”, mai spun cei de la institut în broşuri.

Există mai multe instituţii în China care promit să-i pregătească pe cei mici pentru a accede în rândul elitelor. Cursurile oferite includ lecţii de echitaţie, de golf (pentru că orice lider care se respectă joacă golf) şi de limbi străine. Acestea se adresează copiilor începând de la vârsta de trei ani şi pot costa zeci de mii de yuani.

Cu cât un curs este mai scump cu atât este mai popular, pentru că mulţi părinţi văd în participarea copiilor lor la aceste cursuri o dovadă o statutului social al familiei, afirmă reprezentanţii unora dintre aceste instituţii.

Însă unii părinţi sunt dezamăgiţi de calitatea instrucţiei şi susţin că profesorii nu sunt mai calificaţi decât bonele.

În plus, multe dintre aceste instituţii nu sunt autorizate de autorităţile din domeniul educaţiei. Unele nu întrunesc nici măcar standardele de siguranţă.

Experţii în educaţie din China sunt de părere că părinţii îşi înscriu copiii la astfel de cursuri mai mult pentru ei înşişi şi că este imposibil să transformi un copil într-un lider la vârsta de trei ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...