Neymar: „Nu vreau să joc fotbal pentru Balonul de Aur, vreau să joc pentru a fi fericit”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Neymar a fost nominalizat de multe ori ca urmaşul natural al lui Lionel Messi nu doar la FC Barcelona, dar şi în postura de câştigător al Balonului de Aur. Brazilianul susţine, însă, că nu face un scop în sine din a primi trofeul care, în 2016, i-a revenit lui Cristiano Ronaldo.

„Dacă nu câştig Balonul de Aur, nu se întâmplă nimic. Nu vreau să joc fotbal pentru a câştiga Balonul de Aur, vreau să joc pentru a fi fericit. Câştigarea Balonului de Aur este rezultatul muncii depuse. E un trofeu care poate fi dat unui singur jucător”, a declarat Neymar, într-un interviu acordat site-ului oficial al La Liga.

Brazilianul de 24 de ani a vorbit şi despre lupta pentru titlu cu rivalii de la Real Madrid. Catalanii au terminat anul la 3 puncte în urma echipei lui Zinedine Zidane, care are şi un meci mai puţin disputat.

„Mai sunt multe meciuri şi trebuie să rămânem concentraţi pe ceea ce avem de făcut şi să fim atenţi la Real Madrid. E un campionat foarte dificil. Primele trei nu pot fi niciodată liniştite, pentru că sunt meciuri grele. Trebuie să facem ceea ce ştim: să câştigăm toate meciurile”, a explicat Neymar.

Fostul atacant de la Santos nu are un sezon grozav din punct de vedere al golurilor marcate. Sud-americanul a înscris de doar patru ori în La Liga şi de două ori în Liga Campionilor.

„Încerc să-mi ajut colegii aşa cum pot, cu goluri sau pase decisive. Sigur că îmi doresc să dau cât mai multe goluri, dar suntem aici ca să câştigăm. Se poate întâmpla ca pe teren să nu se întâmple ceea ce îţi doreşti, ăsta e fotbalul”, a spus Neymar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...