Incident diplomatic grav pornit de o ştire falsă despre o presupusă ameninţare cu arme atomice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un incident diplomatic între Pakistan şi Israel, cu aluzii la arme nucleare, a pornit de la o ştire falsă, publicată pe un site dubios.

Situaţia tensionată are loc în contextul în care răspândirea informaţiilor neadevărate în mediul online se află în centrul atenţiei de câteva luni.

Astfel, ministrul Apărării din Pakistan a ţinut să reamintească Israelului că ţara lui are arme atomice, potrivit The Independent.

Iată ce a scris Khawaja Muhammad Asif pe Twitter:

Cu toate că are simpatie pentru regimul Assad, Pakistanul nu s-a băgat în războiul din Siria, pentru că este împotriva intervenţiilor militare.

Însă o ştire falsă publicată pe site-ul AWDnews susţinea că această ţară plănuieşte să trimită trupe în Siria şi să se alăture coaliţiei internaţionale care luptă împotriva Statului Islamic.

Ştirea include până şi un citat inventat, atribuit fostului ministru israelian al Apărării, Moshe Yaalon, care nu mai ocupă această funcţie din luna mai: „Dacă din nefericire vor ajunge în Siria… atunci noi îi vom distruge cu un atac nuclear”.

Acest lucru a provocat reacţia dură a Khawaja Muhammad Asif pe Twitter, care a ţinut să reamintească Israelului că şi Pakistan are arsenal nuclear, cu toate că oficialii pakistanezi au transmis că declaraţiile publicate de AWDnews sunt inventate.

Reamintim că Pakistanul e unul dintre cele 9 state dotate cu arme nucleare, în timp ce Israelul nu susţine în mod oficial nici că are, dar nici că nu are un astfel de arsenal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...