A doua mişcare a lui Igor Dodon? Drapelul Uniunii Europene a dispărut din fața Președinției// FOTO

După ce limba română a fostă înlocuită cu cea „moldovenească” pe site-ul oficial al Preşedinţiei, duminică, internauţii au constatat că drapelul Uniunii Europene, unul din cele două drapele arborate în faţa Preşedinţiei, a dispărut.

drapel

Deocamdată nu se ştie cauza dispariţiei acestui drapel, cert este faptul că până acum în faţa Preşedinţiei fluturau două drapele: tricolorul Republicii Moldova şi cel al UE.

presedintia

De altfel, în imaginile postate de internauţi se poate de observat că suportul în care era fixata hampa drapelului UE a rămas gol.suport pentru drapel

Precizăm că în a doua zi de la învestirea lui Igor Dodon la funcția de președinte, pe site-ul Preşedinţiei limba română a fost înlocuită cu „limba moldovenească”. Președinte are trecut în CV-ul său la limba maternă „moldoveneasca” și a criticat în repetate rânduri ultimele Guvernări pro-europene pentru „românizarea forțată”.

moldoveneasca

Foto: Facebook/ Vladimir Popov

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.