Repararea clădirii Legislativului, devastată în timpul acţiunilor de protest din 7 aprilie 2009, a costat bugetul public, până anul trecut, 376,230 de milioane de lei şi continuă să „taie” din ajutorul financiar extern în favoare confortului deputaţilor.

Cu câteva zile înainte de sfârşitul sesiunii vară-toamnă a Parlamentului, la 12 decembrie, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a semnat un contract de 118 187 192 de lei (!) cu „Glorinal Imobil” SRL pentru „finalizarea lucrărilor de amenajare interioară a nivelelor S,1-3 şi amenajarea teritoriului adiacent la obiectul „Reconstrucţia clădirii Parlamentului RM din bd.Ştefan cel Mare şi Sfânt,105, mun. Chişinău”, potrivit informaţiilor din Registrul de Stat al Achiziţiilor Publice.

Potrivit datelor publice, „Glorinal Imobil” SRL, care activează pe piaţă încă din 1997, este fondată şi administrată de Natalia Chirică.

Totodată, compania de construcţii „Glorinal” SRL, despre care presa a scris că ar aparţine lui Oleg Voronin, fiul preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, este fondată de Vasile Chirică şi Sergiu Vârlan. Vasile Chirică a fost decorat în 2008 cu Ordinul Republicii Voronin, pe atunci preşedinte. Ambele firme sunt înregistrate la aceeaşi adresă juridică, str. Zamfir Arbore 15.

Continuarea articolului pe ZdG.md.