Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul de Crăciun al președintelui…

Mesajul de Crăciun al președintelui Igor Dodon, pe Facebook

Președintele R. Moldova, Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor care marchează Crăciunul pe stil nou. Șeful statului a publicat mesajul pe pagina sa de Facebook și nu pe site-ul Președinției, acolo unde a reușit deja să schimbe limba română în limbă „moldovenească”

Dodon le-a spus cetățenilor că în familia sa Crăciunul este sărbătorit la 7 ianuarie, „așa cum se obișnuielte la noi”, dar și că „este important să ne înțelegem unii pe alții, cei care avem diferite păreri, sărbători, valori”.

„Mai multi cetățeni ai Republicii Moldova, care sunt acasă sau peste hotare, sărbătoresc astăzi Crăciunul pe stil nou. Vreau să-i felicit cu prilejul acestei sărbători și să le urez caldură sufletească și lumină creștinească.

Noi în familie sărbătorim Crăciunul pe 7 ianuarie, așa cum se obișnuiește la noi.

Este important să ne înțelegem unii pe alții, cei care avem diferite pîreri, sărbători, valori.
Democrația înseamnă diversitate și respect reciproc, atât timp cît nimeni nu dăunează integrității sociale”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Deşi, mare parte a lumii serbează Crăciunul pe data de 25 decembrie, există şi un număr mare de state, precum Federaţia Rusă, Georgia, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Etiopia şi Grecia, care îl sărbătoresc pe 7 ianuarie.

Este vorba de calendare diferite. În Occident se utilizează calendarul grigorian propus de papa Grigore al XIII-lea. Dar, în mare parte a ţărilor  care au făcut parte din Uniunea Sovietică, precum şi în  Orientul Mijlociu, s-a rămas la calendarul iulian, propus de Iulius Cezar în 45 î.Hr. Există 13 zile  diferență între cele două calendare.

Citește și

Prima zi la Președinție: Dodon a schimbat deja limba română în „moldovenească”