(foto, video) Un avion rus care transporta circa 100 de persoane în Siria s-a prăbușit în Marea Neagra

1fe075320f544822a0bc37380399faaa_18

Un avion aparţinând Ministerului rus al Apărării la bordul căruia erau circa 100 de persoane a dispărut imediat după decolarea din oraşul rus Soci, afirmă Mediafax.

c0ga-ibxaaa307r

Avionul militar rus care se îndrepta spre Siria s-a prăbuşit în Marea Neagră, în largul staţiunii Soci, confirmă Ministerul rus al Apărării, citat de postul Russia Today.

„Resturi ale avionului au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri, la circa 1,5 kilometri de ţărm”, a transmis Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Cel mai probabil, dintre cele 91 de persoane aflate la bord, niciuna nu a supravieţuit.

 

 

„Din nefericire, în timpul eforturilor de căutare, nu au fost observate persoane în viaţă, veste sau bărci de salvare”, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului Apărării.

Preşedintele Vladimir Putin a fost ţinut la curent cu această situaţie, iar Comisia pentru investigaţii a dispus iniţierea unei anchete.

 

754826525673598

 

Update 08:11 Resturi ale avionului militar rus dat dispărut au fost găsite în Marea Neagră, în largul staţiunii Soci, afirmă surse citate de agenţiile Tass şi Reuters

„Din informaţiile pe care le avem, avionul s-a prăbuşit în Marea Neagră”, a declarat un oficial militar rus citat de site-ul agenţiei Tass.

Resturi ale avionului au fost găsite într-o zonă aflată la circa 1,5-6 kilometri de staţiunea Soci, în Marea Neagră.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut încă niciun anunţ.

Avionul militar, de tip Tupolev Tu-154, decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

Avionul se îndrepta spre oraşul sirian Latakia. La bord erau 91 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei Aleksandrov, care urma să concerteze de Revelion în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti.

a1dd33c9-3861-427d-9175-33de295c76eb_w987_r1_s

„Avionul s-a prăbuşit probabil din cauza unei defecţiuni sau a unei erori umane”, a declarat un oficial militar citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Update 07:56 Avionul militar rus dispărut duminică dimineaţă s-a prăbuşit în zona muntoasă Krasnodar, la nord de oraşul Soci, anunţă surse citate de site-ul agenţiei Sputnik, în timp ce alte surse susţin că resturi ale aparatului au fost descoperite pe litoralul Mării Negre.

La eforturile de căutare participă elicoptere de tip Mi-8 şi Ka-32, precum şi mai multe nave.

Alte surse, citate de site-ul agenţiei Reuters, susţin că avionul s-a prăbuşit în Marea Neagră.

Deocamdată, nu există niciun anunţ al Ministerului rus al Apărării.

Ştire 06:58 „Avionul Minsterului Apărării, de tip Tupolev Tu-154, decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după câteva minute. Aeronava este căutată”, a declarat un oficial militar rus.

La bordul aeronavei erau circa 100 de persoane. „Numărul exact urmează să fie stabilit”, a declarat sursa citată.

Avionul se îndrepta spre oraşul sirian Latakia, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

„Avionul avea la bord 91 de persoane, inclusiv jurnalişti, militari şi membri ai Orchestrei Aleksandrov; contactele au fost pierdute în timp ce avionul era deasupra Mării Negre”, a declarat o sursă citată de agenţia Sputnik.

Ministerul rus al Apărării a mobilizat echipe de salvare în Marea Neagră, dar şi în zona muntoasă Krasnodar, situată la nord de staţiunea Soci.

Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea de la Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente