(video) Candu trage linia și face bilanțul activităților: „A fost un an al provocărilor”

Andrian Candu
Foto: a-tv.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a făcut bilanțul activităților pentru anul 2016. Potrivit sursei, anul 2016 a fost unul plin de provocări, un an al încercărilor grele prin care a trecut şi Republica Moldova, societatea în întregime, dar şi clasa politică.

„A fost un an ca niciodată greu din punct de vedere al unor decizii. Şi, în acelaşi timp, a fost un an al unei activităţi din partea instituţiilor şi unei mobilizări pe care, la fel, am văzut-o mai rar, atunci când instituţiile, dar, mai ales guvernul şi Parlamentul au reuşit să lucreze cot la cot, foarte sincronizat, în aşa fel încât să le reuşească multe. Am impresia că uneori se făcea într-o zi ceea ce nu s-a reuşit să se facă într-o lună”, a declarat Candu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, speakerul Parlamentului a remarcat că a fost și un al realizărilor, printre cele mai importante fiind obţinerea programului de cooperare cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, şi alţi parteneri.

„Precum şi un început al unor reforme, care chiar dacă sunt considerate şi, cu siguranţă, vor fi calificate ca reforme fundamentale într-un stat şi care nu neapărat sunt foarte uşoare pentru cetăţeni, dar foarte importante pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Este un an care sper că va fi considerat în final şi de toţi cei care analizează evenimentelor, până la urmă, un an al reuşitelor şi al succeselor mai mult decât al insucceselor şi al nereuşitelor”, a conchis sursa.

Citește interviul integral aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente