Noul lider de la Tiraspol: Negocierile în formatul 5+2 vor continua

Vadim Krasnoseliski, noul lider al administrației separatiste de la Tiraspol, a efectuat prima sa vizită la Moscova. La întoarcere, el a declarat că în cadrul „întrevederilor oficiale” a fost discutată și reglementarea conflictului transnistrean. Krasnoseliski a dat asigurări că negocierile în formatul 5+2 vor continua, transmite agenția de știri din stânga Nistrului, novostipmr.com.

Potrivit liderului transnistrean, în regiune vor activa douăsprezece aşa-zise ministere, nouă servicii publice şi două comitete. În componență va fi readus Ministerul Securității de Stat (care a existat până în 2011) și va apărea o structură nouă – de control ecologic și mediu ambiant.

Vadim Krasnoseliski este interesat să dezvolte relațiile cu statele Uniunii Economice Euroasiatice și să consolideze relațiile cu Federația Rusă.

Amintim că liderul transnistrean a fost ales pe 12 decembrie și este cel de-al șaselea așa-numit președinte al republicii transnistrene.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.