(foto) Târgul de Crăciun din Orhei, desprins din povești

craciun

Concert live cu Anna Lesko, decor desprins din povești, căsuțe din lemn împânzite cu diverse cadouri de sărbători, decorațiuni magnifice, Pom de Crăciun imens, patinoar de la Disneyland, personaje din basme și desigur, Moș Crăciun și mii de vizitatori. Acesta este tabloul pe scurt de la deschiderea celui mai frumos Târg de Crăciun din țară. Centrul orașului Orhei a fost neîncăpător pentru oaspeții veniți aici să vadă adevărata frumusețe a sărbătorilor de iarnă.

În orașul Orhei, a fost instalată feeria și magia poveștilor. Oameni din toate colțurile țării s-au adunat aseară în Piața Vasile Lupu pentru a fi prezenți la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale sărbătorilor de iarnă – deschiderea Târgului de Crăciun.

Evenimentul a fost marcat printr-un concert susținut de celebra artistă Anna Lesko, care a încins publicul de la Orhei cu piesele sale „Anicyka Maya”, „Aruncă-mă”, „Ia-mă”, „Ispita mea” și alte melodii îndrăgite de publicul din Moldova. Tinerii care au crescut pe ritmurile melodiilor ei au fredonat în unison cântecele alături de frumoasa interpretă. Atmosfera de sărbătoare a fost creată și colinde și cântece tradiționale de iarnă interpretate de colectivele artistice locale. La concert a participat și trupa „DULCE BAND”, sprijinită de casa de producție “Jasmin”.

 

craciun

 

După ce au cântat și au dansat cât i-au ținut picioarele, oaspeții s-au îmbulzit la tarabele înfrumusețate cu mii de luminițe sclipitoare și pline cu diverse cadouri, decorațiuni și produse de sărbători, vândute la prețuri mai mici decât pe piață.

În timp ce unii s-au grăbit să cumpere tot felul de lucruri frumoase și originale expuse la tîrg, alții au format cozi la cel mai înalt Pom de Crăciun din țară pentru a face poze. Pe teritoriul târgului, au fost amenajate și două zone foto care au fost luate cu asalt de copiii dornici să se pomenească în lumea basmelor. Mai mult, printre mulțimea adunată la târg au fost și personaje din povești care i-au distrat pe cei mici.

 

craciun-3

 

O atmosferă degajată și veselă a fost și la Reședința lui Moș Crăciun. Bătrânul cu barbă albă nu a avut timp să zăbovească. Micuții s-au grăbit să-i recite poezii, să-i cânte cântece și să-i destăinuie dorințele pe care le au. Cei care au fost cuminți tot anul au primit daruri de la Moș.

Tineri, copii și chiar maturi mai energici și dornici de distracție pe gheață au făcut coadă la patinoarul adus de la Disneyland. În acest an, au putut patina și picii de doar trei ani, datorită unor sănii speciale în formă de pinguini și ursuleți, care le-au servit drept sprijin micuților.

Povestea de iarnă abia începe la Orhei. Astăzi și mâine, în cadrul târgului, este organizat un Iarmaroc al cadourilor handmade. Decorațiuni, brăduți, jucării, bijuterii, accesorii, felicitări, lumânări – toate realizate cu multă sârguință de către meșterii din țara noastră. Acesta se va desfășura între orele 12:00 și 22:00.

 

crraciun-6

 

Mai mult, deoarece sărbătorile de iarnă sunt un prilej pentru a le dărui celor mai triști ca noi un strop de fericire, tot astăzi și mâine, are loc un Târg de caritate “Dăruiește un vis”, organizat de AO“Suflet generos”. În Piața Vasile Lupu a fost instalată o căsuță a “faptelor bune”, unde sunt comercializate haine purtate de oameni celebri din țara noastră, dar și piese vestimentare create de designerii autohtoni precum “O’Blanc”, „Julia Allert”, „Sekana”, „Katea Gri” și alții. Din banii colectați, vor fi cumpărate cadouri și vor fi împlinite visele de sărbători ale copiilor din categoriile social-vulnerabile ale societății.

Între timp, la Târgul de Crăciun atmosfera de sărbătoare este creată de ansambluri muzicale din raionul Orhei și DJ. Astăzi, 24 decembrie, la ora 19:00, pe scena instalată în Piața Vasile Lupu, trupa “Lume” va susține un concert. Iar mâine, 25 decembrie, la ora 15:30, surorile Osoianu vor încânta publicul din Orhei. La ora 19:30, trupa “Akord” va colinda de Crăciun pe stil nou în Piața Vasile Lupu.

craciun-5

craciun-4

craciun8

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente