(infografic) Cinci lucruri despre diferențele de gen la salarii din Moldova pe care trebuie să le știi

infografic-diferente-salariale-v2-2-01

În Republica Moldova diferenţele salariale sunt subestimate. Diferenţa salarială implică pierderi financiare, în special pentru femei. În anul 2014, doar 6,37% din femeile salariate activau în domenii în care diferenţa salarială defavoriza bărbaţii. Astfel, pentru 93,63% din femeile angajate diferenţa salarială constituie o taxă invizibilă care ajunge la valoarea medie anuală de 7620 de lei (valoare calculată pentru anul 2014).

Analiza diferențelor salariale pentru fiecare sector relevă că există o tendință prin care cu cât este mai mare salariul în acel sector, cu atât diferențele salariale tind să crească. Iar în sectoarele cu cel mai mare salariu mediu pe economie, diferența salarială de gen a crescut cel mai mult.

Diferențele de gen la salarii și pensii, tendințele de creștere a inegalităților, sectoarele unde se atestă cele mai multe diferențe, dar și soluțiile pentru a elimina aceste discrepanțe le găsiți in infograficul „5 lucruri despre diferențele de gen la salarii din Moldova”.

infografic-diferente-salariale-v2-2-01

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente