Vlad Plahotniuc este noul președinte al Partidului Democrat

big_v-plahotniucpdm

Vlad Plahotniuc este noul președinte al Partidului Democrat din Republica Moldova. Decizia a fost adoptată astăzi, în unanimitate, în cadrul celui de-al VIII-lea Congresul al formațiunii.

În discursul său Plahotniuc a declarat că lumea se schimbă, iar politica trece prin metamorfoze profunde. „Oamenii au cu totul alte așteptări de la clasa politică. Perioada aventurierilor a trecut. Oamenii au început să-i schimbe pe politicieni, dacă aceștia nu au îndeplinit așteptările. Oamenii caută politicieni care să acționeze ferm, să ia decizii curajoase”, a spus politicianul.

Noul Președinte și-a anunțat planurile pentru alegerile parlamentare din 2018. „Ca să câștigăm trebuie să ne schimbăm în mod radical, doar așa vom câștiga alegerile parlamentare din 2018. PDM trebuie să vină cu o nouă modalitate de a face politică. (…) Trebuie să coborâm printre oameni, să nu privim de sus. PDM trebuie să se poziționeze ca un partid care face lucrurile până la capăt, un partid al acțiunii”, a declarat Plahotniuc în primul său discurs în funcție de președinte al PDM”, a spus Plahotniuc.

Plahotniuc îl succede la șefia PDM pe Marian Lupu, care a deținut funcția de președinte al partidului mai mult de 7 ani.

La eveniment sunt prezenți peste 1200 de persoane – membrii partidului delegați din raioane, personalităţi publice din Republica Moldova, oaspeți de onoare de peste hotare, reprezentanți ai partidelor partenere, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, lideri din societatea civilă.

Evenimentul are loc la Palatul Republicii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente