Pavel Filip la Congresul PDM: Pe viitor îmi doresc să nu mai gestionăm crize, ci să dezvoltăm Moldova

Premierul Pavel Filip

Partidul Democrat a convocat astăzi cel de-al optulea congres al formaţiunii. În cadrul evenimentului, premierul Pavel Filip a mulţumit tuturor pentru încrederea acordată Guvernului condus de dumnealui. Totodată, şeful Executivului a spus că îşi doreşte ca în anul 2017-2018 să nu se mai gestioneze crize, ci să dezvolte Republica Moldova.

„Dragi colegi, stimaţi invitaţi, mă bucur să vă revăd, să ne privim în ochi mulţumiţi, pentru că toţi care şi unde aţi activat, aţi dat tot ce e mai bun. A fost un an greu, dar vreau să mulţumesc tuturor pentru încerederea pe care mi-aţi acordat-o atunci când am fost înaintat în funcţia de premier al ţării.

A fost un an dificil pentru Moldova, aş cataloga activitatea noastră prin prisma primei vizite, dar şi a ultimei vizite efectuate la Bruxelles, dar şi prin prisma întrevederilor pe care le-am avut cu partenerii externi şi cei ai FMI.

Vreau să vă spun că nu fiecare formaţiune şi-ar fi asumat această responsabilitate de a guverna Moldova. La început de an, Moldova era într-un blocaj de finanţare din exterior, acum finalizăm acest an cu încrederea restabilită din partea parternerilor externi, cu banii deblocaţi de la UE.

Vreau să vă aduc două veşti bune: anul acesta până la sfârşit s-au acumulat 500 milioane de euro, bani pentru proiecte şi cea de a doua veste este că am reuşit să deblocăm finanţări pentru anul viitor”, a mai menționat Filip în discursul său.

Acesta a ținut să le mulțumească parlamentarilor pentru suportul pe care l-am avut pe parcursul întregului an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente